Lijf

Gepubliceerd op 6 augustus 2013 | door admin

Vermoeide oogleden tegen gaan met een ooglidcorrectie

Een ooglidcorrectie kan overwogen worden wanneer er sprake is van vermoeide oogleden of een ouder lijkend uiterlijk door hangende oogleden. Door aanleg en leefstijl kunnen de huid en de spieren rondom de ogen verslappen en verzakken.

De bovenste oogleden kunnen in de loop der tijd gaan hangen. Klachten die hier uit voort komen zijn o.a. een drukkend gevoel op de ogen, belemmering van het zicht en daaruit voortkomende hoofdpijn en vermoeidheid. Wallen onder de ogen geven vooral een vermoeid uiterlijk.  Een oplossing hiervoor is het ondergaan van een ooglidoperatie, beter bekend als een ooglidcorrectie.

Behandelen van de oogleden
Bij een ooglidcorrectie wordt het teveel aan huid, vet- en soms spierweefsel rondom de ogen weggenomen. De overhangende oogleden worden gecorrigeerd doordat er een klein reepje uitgerekte en overbodig geworden huid tussenuit te halen.
Een ooglidcorrectie is een poliklinische ingreep en valt onder de minder zware ingrepen, zodat de patiënt in de meeste gevallen dezelfde dag weer naar huis mag. Voorafgaand aan de ingreep zal de arts aan de hand van foto’s aangeven wat de patiënt van een ooglidoperatie of ooglidcorrectie mag verwachten.

De ingreep aan het bovenooglid is de meest uitgevoerde behandeling. Eerst wordt afgetekend hoeveel huid er teveel is. Daarna wordt de huid plaatselijk verdoofd door middel van een injectie met verdovingsvloeistof. Vervolgens wordt er een reepje huid tussenuit gehaald. Indien nodig worden ook gedeelten van de onderliggende lagen (vetweefsel, spierweefsel) er tussenuit gehaald.

Een ooglidcorrectie is niet leeftijdsgebonden. Vermoeide ogen of doorgezakte oogleden kunnen ook op relatief jeugdige leeftijd opduiken. In sommige gevallen wordt zelfs door jongens en meisjes van 15 of iets ouder een ooglidoperatie of ooglidcorrectie aangevraagd.

Na de operatie zal de patiënt vaak een jeugdigere indruk nalaten!

Na de behandeling
Het is gebruikelijk dat na de ingreep de oogleden blauw en gezwollen zijn. Het gezicht kan de eerste dagen na de ingreep bont en blauw zijn. Het dragen van een zonnebril op straat wordt aangeraden, daarnaast kan het voorkomen dat het oogslijmvlies opgezwollen raakt.
Om de zwelling te verminderen is het raadzaam om drie keer per dag het gebied rondom uw ogen te koelen met ijs. Dit mag op de dag van de operatie en de eerste twee dagen na de operatie.

Om de genezing te versnellen moet de wond goed schoongehouden worden. De pijn die na de behandeling optreed wordt met name veroorzaakt door de zwelling. Hiervoor kan veilig paracetamol gebruikt worden.


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑