Geen categorie no image

Gepubliceerd op 2 februari 2017 | door admin

Lifestyle aanpassen: Gezond & fit blijven

Het is weer januari, de maand van de goede voornemens. Veel mensen zijn er weer mee begonnen, echter blijkt ieder jaar toch weer dat het erg lastig is om de goede voornemens door te zetten. In dit artikel gaan we dieper in op hoe je gestaag fit kunt worden en hoe je dat kunt blijven. Veel mensen beginnen in januari in extreme vormen te sporten waardoor het niet vol te houden is, echter is het beter om gestaag lichamelijk fitter te worden. Je kunt namelijk ook niet van je lichaam verwachten dat je na de eerste training direct de zwaarste gewichten kunt dragen.

Fit worden

Het is zoals gezegd dus niet verstandig om te starten met sporten en direct 4/5 keer per week naar de sportschool te gaan. We adviseren om dit langzaam op te bouwen en gewoon te beginnen met 2 keer per week. Luister heel goed naar je lichaam in de opbouw hiervan, sommige lichamen hebben meer rust nodig dan anderen.

Wat wel belangrijk is, is het feit dat je iedere training het maximale uit jezelf moet halen. Zorg er dus voor dat je ook goed uit rust, dit zal de prestaties van jouw training verbeteren. Naast het feit dat je uitgerust moet zijn, kun je aanvullend ook sportsupplementen nemen om zo jouw uithoudingsvermogen en kracht te verhogen en je training te intensiveren. Een supplement dat daar bijvoorbeeld heel goed bij kan helpen is de pre-workout. Hierdoor krijg je een energie boost en kun je de training dus heel intensief uitvoeren.

Gezond eten

Na een intensieve training is rust enorm belangrijk voor een goed herstel. Daarnaast heb je goede bouwstenen nodig om te herstellen en je lichaam sterker te maken. Met deze bouwstenen doelen we natuurlijk op voeding. Veel eiwitrijke producten en producten met lage vetpercentages worden aangeraden. Producten die veel koolhydraten bevatten zijn niet per definitie slecht voor je, sterker nog, het kan voor een training erg goed voor je zijn.

Fit blijven

Dit spreekt voor zich, blijven doen betekent fit blijven! Dit kun je enkel volhouden door je lifestyle zodanig aan te passen dat het ‘normaal’ wordt.


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑