Gepubliceerd op 18 december 2013 | by admin

Een primitieve wildplukker

Bij de supermarkt verkopen ze geen weegbree, hondsdraf of duizendblad.

Het plukken van wild in het bos is officieel verboden in Nederland. Het afsnijden van paddestoelen, het oprapen van kastanjes of het knippen van mos zijn allemaal vormen van wildplukken die strafbaar zijn. Victor Stukker gebruikt elk moment wanneer hij vrij is om op zoek te gaan naar bosproducten of kruiden die hij kan gebruiken om de overheerlijke maaltijden te bereiden.

De kok van restaurant De Keuken van Gastmaal in Utrecht verzameld regelmatig paddestoelen en noten uit het bos om er luxe maaltijden van te maken. De maaltijden zitten vol met plantjes uit een willekeurige achtertuin.

Victor Stukker (36 jaar) is van mening dat sinds de komst van de supermarkt er vele bijzondere smaken verloren zijn gegaan. Een gemiddelde Nederlandse achtertuin staat vol met producten die mensen anders voor veel geld kopen in een supermarkt. Het is volgens Stukker niet nodig dat de kruiden uit verre landen komen.

In de moestuin van Maarschalkerweerd verzameld Stukker zijn kruiden, daar worden ze geplukt. Deze kruiden zijn perfect geschikt voor de basis voor sauzen over salades. Het is wel belangrijk dat de kruiden goed schoon zijn, daarom frituurt Stukker de kruiden voordat ze op tafel worden geserveerd.

Lees meer: http://van.zelf.nl/jijleeft/een-primitieve-wildplukker/


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑