Geen categorie no image

Gepubliceerd op 2 februari 2017 | door admin

Sporten op oudere leeftijd

Sporters hebben een kleinere kans op lichamelijke beperkingen dan niet sporters. Wanneer je ouder wordt neemt je energiepijl en ook bewegen gaat iets moeizamer. Het is ook helemaal niet vreemd dat je op een latere leeftijd minder intensief gaat sporten. Toch is het wel zinvol te blijven bewegen. Een aantal sporten en bewegingstherapieën zijn ook op latere leeftijd goed te beoefenen. In dit artikel zullen we er een aantal bespreken.

Fietsen

De fiets is het meest populaire vervoersmiddel binnen Nederland. Veel mensen blijven dan ook fietsen tot op latere leeftijd. De buitenlucht is gezond en men kan bewegen in eigen tempo. Het is jammer dat veel ouderen in de laatste jaren onnodig overstappen op een elektrische fiets. Neemt niet weg dat dit een prachtige oplossing is voor zij die de kracht niet meer kunnen opbrengen om zelf te trappen.

Zwemmen

Eigenlijk is zwemmen de ideale sport op oudere leeftijd. De kans op blessures is zéér klein. In het water bent u namelijk gewichtsloos en van druk op de gewrichten is zodoende geen sprake. Zwemmen is daarnaast bevorderlijk voor zowel het coördinatievermogen, de lenigheid en het uithoudingsvermogen. Voornamelijk aquajoggen is populair onder ouderen. Deze sport kan gezellig in een groep worden beoefend en heeft een zeer positief resultaat op de conditie.

Yoga

Hoewel niet iedereen yoga zal zien als sport, kunnen we yoga wel zeker onder het kopje sport/bewegingstherapie scharen. Yoga werd lange tijd gezien als sport voor oude mensen. Dit beeld is inmiddels veranderd, maar een kern van waarheid zat er natuurlijk wel in. Bij de uitoefening van yoga wordt het lichaam nauwelijks belast, er zijn oefeningen voor jong en oud, en het enige wat u nodig heeft is een fijne ondergrond. Hiervoor kan zowel een yogamat en/of meditatiekussen worden aangeschaft.


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑